Loslaten

Loslaten

Een situatie die ik maar af en toe tegenkom maar toch aandacht kan gebruiken en misschien speelt het voor iedereen in meer of mindere mate.

Je laat als ouder je kind, jongen of meisje alleen met de gitaarleraar, een voor jou onbekende volwassene.  Gaat dat wel goed? Worden er geen grenzen overschreden?

Ik behandel dit onderwerp hier omdat ik in al die jaren dat ik les geef geen enkele ouder heb ontmoet die deze begrijpelijke zorg/angst direct en open kan uitspreken! Toch hangt het soms overduidelijk in de lucht.

Begrijpelijk ook omdat ik zelf vader ben van twee kinderen.

“Mag ik bij de lessen erbij blijven?”

“Ik wil alleen een duo les voor mijn dochter!”

Ooit was er een moeder week na week ‘per toeval’ of per ongeluk een vriendje van haar dochter mee nam naar les en die dan bij de les achterliet, om uiteindelijk na korte tijd de lessen te annuleren!

Ik ben door de jaren heen sneller geworden in het opmerken van deze angst en meer ad rem en zodra ik vermoed dat dit speelt breng ik het ter sprake, beter natuurlijk!

En nu kunt u hier al over dit onderwerp lezen, maar wat eigenlijk?

Nee, u kunt níet bij de les blijven, zeker ook omdat de aanwezigheid van een ouder vaak een negatief effect heeft op de prestaties van de leerling.

Uiteraard geef ik ook wel eens duo lessen maar om andere redenen dan die hier besproken.

U leest hier dat de docent van uw kind begrip heeft voor uw zorgen….. en dat hij in de les he-le-maal 100% bezig is om het wonder dat muziek is te laten plaatsvinden: uw kind leert een instrument bespelen en maakt samen met de leraar geïnspireerde muziek, hoera!